Cognac är namnet på en stad, ett vindistrikt och världens mest åtrådda eau-de-vie. Drycken cognac är bränt vin, resultatet av en dubbel destillation av ett vin gjort på vita druvor (vanligen druvsorten Ugni blanc) med en efterföljande lagringsperiod i ekfat om minst två år. Lagringstider på upp till ett antal decennier är dock inte ovanliga.

2 2
2 1 

AOC Cognac är stort som Skåne och omfattar i stort de franska departementen Charente och Charente-Maritime i västra Frankrike mitt mellan Bordeaux i söder och Poitiers i norr. Här odlas det vin på cirka åttiotusen hektar och vingårdarna är koncentrerade till områdena runt staden Cognac.

Region of COGNAC

Och en till karta här!
 

Tycker du om vin, tycker du om cognac!

Åtminstone finns det en logisk grund för påståendet eftersom råvaran är en och densamma: den pressade saften från vindruvan.
De flesta viner smakar gott, andra är utsökta, vissa är fantastiska. På samma sätt är det med cognac. Cognacsälskaren begränsar sig inte till enstaka favoriter utan är alltid öppen för nya upptäckter, nya smakupplevelser. Precis som med vin finns det en cognac för varje årstid, tillfälle och sinnesstämning.

2 4                    2 5

 

 

 
Informationen på dessa sidor är avsedd för personer äldre än 24 år. Inköp av alkohol är inte möjlig via sajten.

Konsumtion av alkohol kan leda till allvarliga hälsorisker och missbruk. Drick måttfullt.
Fakta om alkohol: www.iq.se

Logoweb


© 2015 Next Stop Cognac. All Rights Reserved.
© Gunnar Svedberg 2015
© Bilder: Samtliga bildrättigheter tillhör Sten-Göran Svedberg där annat inte anges.

Next stop cognac utges av
 Gunnar Svedberg Distilled Wine Events

Please publish modules in offcanvas position.